امروز يك شنبه  ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
۱۴۰۰/۰۳/۰۷- ۱۷:۴۴ - مشاهده: ۲۳۶

هفته نامه واتیکان و جهان مسیحیت (هفته اول خرداد ماه 1400)

مهمترین اخبار مرتبط با واتیکان و جهان مسیحیت به همراه منابع

درگیری اسرائیلی  فلسطینی؛ سخنان پاپ با سفرای جدید نزد واتیکان

خبرگزاری سیر

پاپ خطاب به سفرای جدید سنگاپور، زیمبابوه، بنگلادش، الجزایر، سریلانکا، باربادوس، سوئد و فنلاند نزد مقر مقدس که بمنظور تسلیم استوارنامه در واتیکان حضور یافتند، در مورد وضعیت اسرائیل و فلسطین گفت: "من خدا را برای تصمیم گیری در مورد توقف درگیری‌های مسلحانه سپاسگزارم و امیدوارم که مسیرهای گفتگو و صلح دنبال شود".

پاپ فرانسیس در ادامه افزود: "فردا عصر  مسئولین کاتولیک سرزمین مقدس  فرارسیدن  پنطیکاست را به همراه پیروان خود در کلیسای سانتو استفانو در اورشلیم جشن می‌گیرند و ملتمسانه خواستار هدیه صلح خواهند بود و از همه کشیشان و پیروان کلیسای کاتولیک می‌خواهند تا در دعا با آنها همراه شوند. باشد که دعای روح القدس در هر جامعه ای بالا برود تا اسرائیلی‌ها و فلسطینیان راه گفتگو و بخشش را بیابند، برای تحقق صلح و عدالت صبوری کنند و گام به گام  به یک امید مشترک و  همزیستی  مشترک برادرانه نزدیک شوند ".

https://www.agensir.it/quotidiano/2021/5/21/papa-francesco-agli-ambasciatori-ringrazio-dio-per-il-cessate-il-fuoco-israeliani-e-palestinesi-possano-trovare-la-strada-del-dialogo-e-del-perdono/

 

دیدار پاپ با رئیس کمیسیون اروپا؛ در کنار مقر مقدس برای حفاظت از اقلیم و سلامت

روزنامه  اُسِّرواتوره رومانو

شنبه گذشته پاپ فرانسیس، رئیس کمیسیون اروپا  خانم اورسولا فون در لاین را در واتیکان به حضور پذیرفت. وی در ادامه  با کاردینال پیترو پارولین نخست وزیر و سراسقف پل ریچارد گالاگر وزیر امور خارجه واتیکان دیدار کرد. طی این گفتگوهای صمیمانه، به حسن روابط دو جانبه، توسعه همکاری‌ها و ابتکاراتی که برای پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان مقرمقدس و اتحادیه اروپا در حال انجام است، اشاره شد. با توجه به برگزاری کنفرانسی که به آینده اروپا می‌پردازد، موضوع توسعه انسانی و اجتماعی (افزایش فرزندآوری و رفاه) قاره اروپا نیز مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه نیز در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک مانند پیامدهای اجتماعی بیماری همه‌گیر، مهاجرت و تغییرات آب و هوایی و همچنین تحولات اخیر در خاورمیانه بحث و گفتگو شد.

گفتنی است رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نسبت به همکاری هرچه بیشتر با واتیکان در رابطه با حل معضلات زیست محیطی ناشی از تغییرات اقلیمی و همچنین تلاش برای اینکه همگان بدون تبعیض واکسینه شوند، اطمینان خاطر داد.  صفحه 5

 

پاپ فرانسیس بصورت غیر مترقبه انقلابی در مجمع اسقف ها ایجاد کرد

خبرگزاری تیسکالی نیوز

در آستانه فرا رسیدن پنطیکاست که به عنوان تولد کلیسا بزرگترین عید مسیحیان همراه با عید پاک است، پاپ فرانسیس کلیسای کاتولیک را غافلگیر کرد و ایجاد بزرگترین نقطه عطف در تاریخ تقریباً 60 ساله نشست های شورای اساقفه را به خود اختصاص داد. او قصد دارد باور جدیدی را ایجاد کند و این امر را جا بیاندازد که کلیسا امری مختص به روحانیت نیست بلکه واقعیتی است که باید توسط همه تعمید یافتگان و غیرروحانی‌ها در یک سطح برابر (در مقایسه با روحانیون) ادامه حیات داشته باشد. بنابراین این امر بی سر و صدا صورت گرفت. صرفاً با یک "یادداشت" ساده، نشست سالیانه اساقفه که قرار بود در مورد موضوع هماهنگی بحث و گفتگو کند، به مدت یک سال با هدف تدارک نشست همگانی به تعویق افتاد. نشستی که با حضور روحانیون و غیرروحانیون، در سطح محلی، ملی، قاره ای و جهانی برگزار خواهد شد.

https://notizie.tiscali.it/cronaca/articoli/Papa-Francesco-a-sorpresa-rivoluziona-il-sinodo-dei-vescovi

 

بازگشایی هفتاد و چهارمین نشست عمومی‌شورای اساقفه ایتالیا توسط پاپ

سایت واتیکان نیوز

از روز 24 می، هفتاد و چهارمین نشست عمومی‌شورای اساقفه ایتالیا در اِرگیف پالاس هتل Ergife Palace Hotel با حضور پاپ فرانسیس آغاز به کار کرد. عنوان این نشست که تا 27 می‌بطول خواهد انجامید، "ابلاغ انجیل در زمان رستاخیز" است و حوزه‌های علمیه، دادگاه‌های کلیسایی و سینود (شورای اساقفه)، سه موضوعی هستند که پاپ فرانسیس به همراه اساقفه ایتالیا در این نشست به آن خواهند پرداخت. قرار است طی این سه روز دو معاون برای بخش‌های شمال و مرکز ایتالیا و اعضای شورای امور اقتصادی و همچنین روسای کمیسیون‌های مختلف شورای اساقفه ایتالیا انتخاب شوند. پاپ فرانسیس طی سخنانی خطاب به اساقفه ایتالیا تاکید کرد که نشست شورای اساقفه باید از پایین به بالا آغاز شود. یعنی از جوامع کوچک و کلیساها. پاپ سپس بهبود شرایط را منوط به صبر، کار مداوم و شنیدن نظرات مردمی دانست و گفت: "بدین صورت فضایل مردم خدا، بروز پیدا خواهد کرد".

https://www.vaticannews.va/it/papa/news/2021-05/papa-francesco-74-assemblea-cei.html

 

خطاب پاپ به رسانه‌های واتیکان : برای رسیدن به مردم کارا و مبتکر باشید

سایت واتیکان نیوز

پاپ فرانسیس به مناسبت یکصد و شصتمین سال انتشار روزنامه اوسرواتوره رومانو ارگان رسمی واتیکان و نودمین سال آغاز بکار رادیو واتیکان، در ساختمان پیو حضور یافت و با اعضای نهاد ارتباطات واتیکان که در مجموع بیش از سیصد نفرند، دیدار کرد. وی در این بازدید از کارمندان نهاد ارتباطات، خواست تا مخصوصاً از طریق کانال ایتالیایی رادیو واتیکان، هر چه بیشتر با مردم ارتباط برقرار کنند و به (قلوب) آنان برسند. پاپ در این رابطه گفت : "سعی کنید به مردم برسید، آنچه که در اینجا انجام می‌شود، زیبا و عالی است و خسته کننده، اما باید به مردم رسید. به همین دلیل است که شما باید هر روز از خود بپرسید؛ به چند نفر سرزدیم؟ زیراین  خطر وجود دارد که یک سازمان خوب و یک شغل خوب وجود داشته باشد اما اینکه به هدفی که باید برسد، نمی رسد ... تقریباً مانند کوهی که تنها موشی می زاید.  مراقب باشید که این یک ساختار خلاقانه و کاربردی باشد، جایی که همه از آزادی کافی و توانایی ریسک پذیری برخوردار باشند و این نباشد که افراد برای هر کاری باید اجازه بگیرند. این نوع (روش کاری)  فلج کننده است".

https://www.vaticannews.va/it/papa/news/2021-05/papa-francesco-palazzo-pio-radio-vaticana-osservatore-romano.html

 

پاپ: برای کاتولیک های چین که در عمق قلب من جا دارند دعا کنیم

خبرگزاری آسیا نیوز

پاپ فرانسیس یکشنبه گذشته در مراسم ملکه آسمان‌ها، به مناسبت جشن تمثال بانوی شِشان (کلیسایی در شانگهای) و «روز جهانی دعا برای کلیسای چین»، کاتولیک های چین را به دعا دعوت کرد و خطاب به آنان گفت: "روح القدس مانند بادی تند و رهاست و انسان‌های مختلف را به هم وصل، و اتحاد و کلیسایی جهانی را ایجاد می‌کند. گروه‌های کوچکی در کلیسا هستند که همیشه به دنبال ایجاد شکاف و تفرقه و جدایی از دیگرانند".

پاپ فرانسیس به شرایط حواریون درگذشته نیز اشاره کرد و گفت: " آنها در آن زمان شهامت بیرون آمدن را نداشتند. ما نیز بعضی اوقات ترجیح می دهیم در دیوارهای محافظ محیط خود باقی بمانیم. اما خداوند می داند که چگونه به ما برسد و درهای قلب ما را باز کند. او روح القدس را بر ما می‌فرستد که ما را می‌پوشاند و بر همه تردیدهای ما غلبه می‌کند، مقاومت ما را می‌شکند و احساس امنیت نادرست ما را از بین می‌برد".

 گفتنی است پاپ فرانسیس در مراسم ملکه آسمان‌ها به درگیری‌های کلمبیا، فوران آتش فشان در کنگو و پایان سال اختصاص یافته به رساله «ستایش شایسته خداست» اشاره کرد.

http://www.asianews.it/notizie-it/Papa:-Preghiamo-per-i-cattolici-in-Cina-%E2%80%98che-tengo-nel-profondo-del-mio-cuore%E2%80%99-53220.html

 

کلیسا خواستار حمایت اتحادیه اروپا از مردم لبنان شد 

وب سایت سیزموگرافو

شورای اساقفه اتحادیه اروپا از این اتحادیه درخواست کرد تا از ملت لبنان در مبارزه خود برای حفظ هویت و بافت اجتماعی این کشور در مقابل بحران‌های چند وجهی جاری در کشور حمایت کند.

درپی نامه اخیر کلیسای لبنان که نگرانی‌های خود را اعلام کرده بود، شورای اساقفه اروپا این درخواست را ارائه داد. اجلاس پاتریارک ها و اساقفه کاتولیک در لبنان، در نامه ای به رئیس شورای اساقفه اروپا نگرانی خود را از خطرات ناشی از بحران کنونی سیاسی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی که ملت لبنان را رنج می دهد، بیان کرد. به گزارش کلیسای لبنان، وخامت وضعیت، هویت کشور را که از " دیدار، کثرت گرایی و اخوت" ساخته شده و آن را به "مکان طبیعی برای گفتگو میان جوامع دینی و فرهنگی مختلف تبدیل کرده"، به خطر می اندازد. کلیسای لبنان، با استناد به درخواست های مکرر پاپ فرانسیس، از جامعه بین الملل از جمله اتحادیه اروپا، درخواست کرد تا با تضمین حفظ حقوق فردی، اجتماعی، ملی و کمک به مبارزه علیه بحران‌های اقتصادی، پشتیبانی از بافت اجتماعی و حفظ هویت و منحصر به فرد لبنان، از مردم این کشور حمایت کند.

در این نامه، پاتریارک ها و اساقفه کاتولیک همچنین بر ضرورت حمایت از حضور مسیحیان در منطقه، از طریق نهادهای کلیسایی که " همسشه بدون تبعیض در خدمت همه شهروندان قرار دارند"، تاکید کردند.

https://ilsismografo.blogspot.com/2021/05/europa-la-chiesa-esorta-lue-sostenere.html

 

انتخابات در عراق، کاردینال ساکو خواستار اتحاد مسیحیان شد  

خبرگزاری فیدس

کاردینال ساکو پاتریارک کلدانی‌های عراق با نزدیک شدن انتخابات عمومی 10 اکتبر در این کشور، از سیاستمداران و احزاب با گرایش مسیحی، خواست، نیروها، استراتژی‌ها و خطوط سیاسی خود را یکپارچه کرده تا با هم بتوانند با مشکلاتی که مسیحیان با آنها روبرو هستند مقابله کنند.

وی گفت که در غیر این صورت تفرقه باعث کاهش تدریجی جمعیت مسیحیان در عراق خواهد شد. وی همچنین با اشاره به اینکه پس از سقوط صدام حسین مشکلات مسیحیان افزایش یافته، آمادگی خود برای تشکیل جلسه ای با حضور همه سیاستمداران و گروه‌های وابسته به مذاهب مختلف مسیحی را اعلام کرد. ساکو افزود که جلوگیری از تفرقه و درگیری سیاسی میان مسیحیان بطور موثر به حق شهروندی مسیحیان کمک می‌کند، آمار نامزدهای مسیحی در انتخابات به 30 نفر رسیده است در حالی که 5 کرسی به  مسیحیان اختصاص دارد و باید در مورد 5 نامزد به توافق رسید.

http://www.fides.org/it/news/70184_ASIA_IRAQ_Il_Patriarca_caldeo_Sako_ai_politici_cristiani_unite_forze_e_strategie_liberatevi_dai_settarismi

 

درخواست رهبران جهانی برای توزیع همگانی واکسن

خبرگزاری سیر

روز گذشته به مناسبت افتتاح مجمع جهانی بهداشت در ژنو، رهبران مذهبی و نمایندگان نهادهای سازمان ملل و همچنین سازمان‌های بشردوستانه بین المللی، درخواستی مبتنی بر توزیع عادلانه واکسن‌ها را به این شرح ارائه دادند: "ما بر توزیع عادلانه واکسن به عنوان یک ضرورت بشردوستانه تاکید می‌کنیم. یک انتخاب وجود دارد. یا جهان در 10 سال آینده می‌تواند عادلانه‌تر، با فراوانی بیشتر و عزتمندتر باشد یا می‌تواند دنیای درگیری، ناامنی و فقر باشد. "

در میان امضاء کنندگان امضای اسقف اعظم کانتربری جاستین ولبی  ارشدترین مقام کلیسای انگلیکن، شیخ احمد الطیب شیخ اعظم الازهر، کاردینال پیتر تورکسون رئیس نهاد پاپی خدمت به توسعه کامل انسانی و خاخام دیوید روزن رئیس مشترک ادیان برای صلح برجسته است. همچنین پیتر ماورر رئیس کمیته صلیب سرخ بین المللی، تدروس آدنوم غبرایسوس دبیرکل سازمان بهداشت جهانی WHO،  فیلیپو گرندی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل این فراخوان را امضاء کردند. گفتنی است امضاکنندگان اظهار داشتند که نگران تأثیر و یا عواقب همه گیری بر بشریت که اعم از گسترش وضعیت بی عدالتی، نابرابری بین کشورهای ثروتمند و فقیر، بدبختی و بی ثباتی است، می‌باشند. در این فراخوان از شرکت کنندگان در مجمع جهانی بهداشت خواسته شده تا با به اشتراک گذاشتن دانش و تخصص خود، دسترسی همه کشورها به واکسن‌ها را تضمین کنند.

https://www.agensir.it/quotidiano/2021/5/25/vaccini-appello-leader-religiosi-equa-distribuzione-e-un-imperativo-umanitario-firmano-anche-turkson-santa-sede-al-tayeb-al-azhar-e-arcivescovo-di-canterbury/

 

مسیحیان و بودایی‌ها متحد در خدمت به بشریت                                

وب سایت واتیکان نیوز(رادیو واتیکان)

روز گذشته شورای پاپی گفتگوی بین ادیان پیام تبریک سنتی به مناسبت جشن بودایی " روز بودا" را منتشر کرد. کاردینال گیسو رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان در این پیام با عنوان "بودایی‌ها و مسیحیان بیایید با هم فرهنگ مراقبت و همبستگی را ترویج کنیم"، نوشت: باشد که جشن همه ساله تولد بودا قلوب بودایی‌ها در سراسر جهان را مملو از شادی، آرامش و امید کند. امیدواریم که وضعیت کنونی جهان متاثر از پاندمی،  همه پیروان ادیان را تشویق نماید تا با روش های نوین در جهت خدمت به بشریت با هم همکاری کنند. همانطور که پاپ فرانسیس بارها گفته است، یک همبستگی جهانی که به بشریت اجازه دهد تا با هم بحران‌های دشوار تهدید کننده را حل نماییم، ضروری است. بر اساس ارزش های مشترک و همکاری هر چه بیشتر عملی تر، از ما خواسته شده تا همبستگی نهفته در سنن دینی خودمان را کشف و عمل نماییم.

https://www.vaticannews.va/it/vaticano/news/2021-05/messaggio-pontificio-dialogo-interreligioso-buddisti-vesakh.html

 

دومین وبینار مقر مقدس «در خدمت عدالت غذایی» (توزیع عادلانه غذا در جهان)

روزنامه  اُسِّرواتوره رومانو

روز گذشته با حضور کاردینال تورکسون رئیس نهاد خدمت به توسعه کامل انسانی، وبینار «غذا برای حیات، عدالت غذایی، غذا برای همه» در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار شد. گفتنی است این سومین وبیناری است که در این رابطه و با همکاری مشترک دفتر نخست وزیری واتیکان، نهاد خدمت به توسعه کامل انسانی، نمایندگی دائمی واتیکان در فائو، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، برنامه جهانی غذا و کمیسیون واتیکانی کووید 19 تدارک دیده شده است. کاردینال تورکسون هدف از این نشست مجازی را تحقق تغذیه مناسب برای کل جمعیت جهان خواند و اعلام کرد که یک مسیر عملیاتی هفت ساله است که قصد شنیدن فریاد زمین و فقرا را دارد و برای آن برنامه ریزی شده است. رئیس نهاد خدمت به توسعه کامل انسانی همچنین با استناد به پیام ویدیویی پاپ فرانسیس برای روز جهانی غذا در سال 2020، گفت: "سناریوی فعلی که علاوه بر بیماری همه گیر توسط نابرابری‌های عمیق بوجود آمده، کاملاً نگران کننده است".

 

رئیس جمهور بلغارستان توسط پاپ فرانسیس پذیرفته شد

خبرگزاری نوا

براساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری بلغارستان، رومن رادف رئیس جمهور این کشور امروز در واتیکان از سوی پاپ فرانسیس پذیرفته شد. وی متعاقباً با نخست وزیر واتیکان پیترو پارولین نیز دیدار کرد. رئیس جمهور بلغارستان پس از دیدار با پاپ در گفتگو با خبرنگاران گفت که پاپ فرانسیس برای مردم بلغارستان آرزوی سلامتی، سعادت و روشنی (دل) ها را نمود. وی تأکید کرد که سفر به واتیکان در یک فضای گرم و صمیمی صورت گرفت. رادف افزود: "پاپ می خواهد که کلیساهای ما بهم نزدیک شوند. ما بیش از یک هزار سال سابقه روابط داریم که از زمان شاهزاده بوریس و از هنگام غسل تعمید وی در بلغارستان از قرن نهم آغاز شد." به گفته رئیس جمهوری بلغارستان، سنت مستحکمی‌که در دهه‌های اخیر منجر به پذیرش هیئت های بلغارستانی در بالاترین سطح در واتیکان شده، نه تنها نشانه مهمی از برسمیت شناخته شدن تلاش های مقدس قدیسان کریل و متدیوس می‌باشد بلکه همچنین مبین نقش (دولت و کلیسای) بلغارستان در فضای فرهنگی جهان امروز است. رئیس جمهور بلغارستان «مرواریدی» را به عنوان هدیه به پاپ فرانسیس داد که بر روی آن ترکیبی از نمادهای بلغاری و کاتولیک آمده است. گفتنی است این اثر توسط رومن منوف مورخ بلغاری تهیه شده است. به گفته رئیس جمهور رادف قرار است نسخه‌های خطی بلغاری که در موزه شهر مودنای ایتالیا نگهداری می‌شوند، بصورت امانت در بلغارستان در معرض دیدن عموم قرار گیرند و پاپ فرانسیس و کاردینال پارولین نیز قول مساعدت برای تحقق این امر را داده اند. امروز رئیس جمهور بلغارستان همچنین در مراسم مذهبی کلیسای سن کلمنته به همراه رئیس جمهور مقدونیه شمالی استیو پنداروسکی نیز شرکت جست.

به گزارش روزنامه اوسرواتوره رومانو ارگان رسمی واتیکان، رئیس جمهور مقدونیه شمالی نیز با پاپ فرانسیس دیدار کرد. در رابطه با محتوای این دیدار خبری در دست نیست.

https://ilsismografo.blogspot.com/2021/05/bulgaria-vaticano-bulgaria-presidente.html

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما