هفته نامه واتیکان و جهان مسیحیت (هفته سوم فروردین ماه 1400)
مهمترین اخبار مرتبط با واتیکان و جهان مسیحیت به همراه منابع
گلایه پاتریارک کاتولیک سوریه از تحریم های جامعه بین المللی
سایت خبرگزاری فیدس
اینیاس یوسف سوم یونان پاتریارک آسوری کاتولیک سوریه در پیامیبه مناسبت فرا رسیدن عید پاک، به انتقاد از جامعه جهانی به عنوان عامل تحریم های سنگین علیه سوریه پرداخت. تحریمیکه به عنوان ابزار سیاسی، مردم این کشور را هرچه بیشتر گرسنه، بیمار و تحقیر میکند. در بخشی از این پیام آمده است: "من از تصمیم گیرندگان بین المللی و همه کسانی که مایل به تلاش برای لغو تحریم های ناعادلانه علیه مردم سوریه هستند که روز به روز رنج آنها بیشتر میشود، درخواست کمک میکنم. فاجعه کنونی سوریه وحشیگری امپراطوران و اشغالگران گذشته را تحت الشعاع قرار داده است. ده سال جنگ، کشتار، ویرانی و درگیریهای بین المللی که در خاک سوریه صورت گرفته، فقط منجر به نابودی مردم و نابودی ساختارهای اقتصادی و اجتماعی و میراث تمدنی شده است ".
http://www.fides.org/it/news/69911_ASIA_SIRIA_Il_Patriarca_siro_cattolico_affama_il_popolo_siriano_chi_usa_le_sanzioni_come_strumento_di_pressione_politica
پاتریارک کلدانی عراق: راه نجات عراق، حکومت لائیک و مدنی است
سایت آسیا نیوز
در آستانه انتخابات پارلمان عراق، پاتریارک کاتولیک آیین کلدانی عراق، کاردینال ساکو در سخنانی وطندوستانه و پراحساس، بر این موضوع که تنش ها، بی ثباتیها و ابهامات بر آینده عراق سنگینی میکنند و این امر که تنها راه نجات عراق برپایی حکومتی لائیک و مدنی است، تاکید کرد. وی در ادامه سخنان خود همگان را بر ضرورت «بیداری وجدان» و اینکه همگی متعلق به یک جامعه (انسانی) هستند، دعوت کرد. وی همراهی با (آیت ا..العظمی) سیستانی و الگو گیری از (نحوه حکومت داری) مدینه به عنوان جامعه ای بی طرف (در زمان پیامبر اسلام) را، راه حلی برای پایان فرقه گرایی در این کشور مطرح نمود. وی در بخشی از سخنان خود گفت: " اساس دولت مدنی، تضمین حقوق و وظایف برابر برای همه شهروندان و تأمین زندگی آبرومندانه برای آنهاست. این حقیقت ندارد که نظام سکولار با دین مخالف است بلکه برعکس، نظام مدنی حق عمل به عقاید شخصی را از مردم سلب نمیکند و در عین حال آنها را ملزم به پیروی از یک دین خاص نیز نمیکند. یک دولت مدنی همه مذاهب، فرهنگها، گروهها و زبانها را در آغوش میگیرد، امور عمومی را بصورت عادلانه اداره و آن را از آسیب ها حفظ میکند. دولت مدنی نه در انتخاب مذهبی شهروندان دخالت میکند و نه سیاست خود را برای به دست آوردن قدرت و هژمونی بر اساس یک ایدئولوژی دگماتیک خاص، ایجاد میکند. چیزی که در «مسیحیت قرون وسطی» اتفاق افتاد و امروز در جریانهای مختلف «اسلام سیاسی» نیز مشهود است. در هر دو مورد اسفناک (منظور مسیحیت قرون وسطی و اسلام سیاسی)، هدف « قدرت» است، نه «خدمت به انسان». طبق اصل خلل ناپذیر «آزادی وجدان»، اصلی که طبق آن یک شهروند میتواند مسیحی، مسلمان یا پیرو دین دیگری باشد، ایمان رابطه ای زنده و مستقیم با خدا برقرار میکند و انسانها را متحد می نماید. قداست وی باید مورد احترام باشد ، نه سیاست زدگی و تحریف. چارچوب سیاسی پیش رو در عراق با توجه به اینکه در آستانه رای گیری (پارلمان) عراق هستیم، باید به دنبال پیوستن به «نظم مدنی» باشد، نه فرقه گرایی و مطابق با درخواست مقام معظم شیعه آیت ا.. العظمی علی السیستانی باشد تا جان تازه ای به کشور داده شود".
http://www.asianews.it/notizie-it/Patriarca-caldeo:-la-salvezza-per-l%E2%80%99Iraq-%C3%A8-uno-%E2%80%98Stato-laico-e-civile%E2%80%99-52832.html
نِچیروان بارزانی نامه ای از پاپ فرانسیس دریافت کرد
سایت روداو
رئیس اقلیم کردستان نِچیروان بارزانی روز دوشنبه در سومین و آخرین روز حضور خود در بغداد با میتیا لِسکووار سفیر واتیکان در عراق ملاقات کرد و نامه پاپ فرانسیس را که در مورخه 15 مارس نوشته شده، از وی دریافت کرد. پاپ فرانسیس در آن نامه خطاب به بارزانی، از عراق و اقلیم کردستان به دلیل بها دادن به "تنوع مذهبی ، فرهنگی و قومی" تمجید کرد و گفت: "طی روزهایی که در میان شما سپری کردم، فهمیدم که تنوع مذهبی، فرهنگی و قومیکه ویژگی جامعه عراق است، پشتوانه معتبری برای شما و جهان است. اکنون انتظار میرود که عراق خود را به همه عرضه نماید، به ویژه در خاورمیانه که قادر است با وجود تفاوتها، برای ایجاد زندگی مدنی همکاری هماهنگی داشته و پیوندهای برادری و همبستگی را در خدمت خیر و صلح تحکیم بخشیده و تغذیه کننده امید برای آینده ای بهتر باشد ".
پاپ فرانسیس پس از قدردانی از استقبال گرم از وی بخصوص در منطقه اقلیم کردستان افزود: "من می خواهم از جناب عالی، همه مقامات همراه شما و از همه مردم عراق، به ویژه مردم عزیز کُرد، برای استقبال گرم، مهمان نوازی و پذیرایی سخاوتمندانه ای که با من و همراهانم داشتید، سپاسگزاری کنم ."رهبر کلیسای کاتولیک همچنین از رئیس منطقه اقلیم کردستان برای حضورش در مراسم یکشنبه در ورزشگاه فرانسو حریری قدردانی کرد و گفت: " حضور شما روحیه تحمل، هماهنگی، برادری و انسانیت را در شما نشان می دهد". بارزانی نیز از جانب خود سفر پاپ فرانسیس به عراق را «قابل توجه» توصیف و تأکید کرد: "همه مردم عراق باید از سفر معظم له و پیام های مهمیکه این دیدار به همراه داشت که پیام های صلح ، هماهنگی و تحمل اند، بهره ببرند". وی افزود: " همزیستی ، مدارا و احترام، فرهنگ باستانی و ریشه دار عمیق مردم کردستان است و اقلیم کردستان مانند همیشه پناهگاهی امن برای همه مذاهب و جوامع باقی خواهد ماند".
گفتنی است پاپ در نامه دیگری خطاب به برهم صالح رئیس جمهور عراق، از اقدامات این دولت در سفر اخیر به این کشور قدردانی کرده بود.
https://www.rudaw.net/english/kurdistan/120420211
پاپ فرانسیس نامه ای به پاتریارک آیین کلدانی عراق فرستاد
سایت خبرگزاری سیر
پاپ فرانسیس نامه ای را به پاتریارک آیین کلدانی بغداد، کاردینال لویی رافائل ساکو ارسال کرد. این نامه امروز صبح توسط سفیر رسولی مقر مقدس در عراق مونسینیور میتیا لسکووار به کاردینال ساکو تسلیم شد. پاپ فرانسیس در متن منتشر شده از سوی پاتریارک نشینی آیین کلدانی عراق، از کاردینال ساکو وکلیسای عراق به خاطر استقبال گرم و صمیمانه و موفقیت این سفر تشکر کرد و افزود: "سفری بود توام با عبادت که نشانه ارتباط واقعی با محل جلوس پطروس (واتیکان) است. من هنوز خاطرات دیدارها، لحظات عبادت را که با تعهد برادرانه صورت گرفت در قلب خود جای داده ام. در روزهایی که با شما گذراندم، صدای درد و رنج را شنیدم اما همچنین صدای امید و دلداری را شنیده میشد. ثمره نزدیکی کلیسای عراق به مومنانی که خود را به مراقبت از شما و کار خیرخواهانه شما سپرده شده اند، حس میشود. سازمانهای خیریه ای که به مردم این کشور کمک میکنند تا برای بازسازی و تولد دوباره آن کار کنند. من توانستم زنده ماندن مسیح (ع) در کلیسای عراق و کار کردن برای مردم مقدس و معتقدش را ببینم و لمس کنم".
پاپ فرانسیس در پایان نامه خود، ابراز امیدواری کرد که «مصداق مسیحی بودن پاتریارک نشینی و کلیسا» در عراقی که با ناملایمات بسیار مواجه و توسط خون شهدا تقویت شده، در داخل و خارج از عراق، چراغی درخشان برای ستایش از عظمت خداوند بوده و اسباب شادی روح مردمیباشد که به اربابی (مسیح علیه السلام) که منجی مان است اعتقاد دارند.
https://www.agensir.it/quotidiano/2021/4/13/papa-francesco-lettera-al-patriarca-caldeo-card-sako-in-iraq-ho-sentito-voci-di-dolore-e-di-angoscia-ma-ho-anche-ascoltato-voci-di-speranza-e-di-consolazione/
حمایت دولت خودمختار کردستان از مسیحیان
خبرگزاری فیدس
دولت منطقه خودمختار کردستان عراق کمیته ای برای مقابله با مصادره غیرقانونی املاک در این منطقه تشکیل می دهد.
این دولت با تشکیل این کمیته قصد دارد تا با پدیده مصادره غیرقانونی خانهها و زمینهایی که اکثراً متعلق به اعضای جوامع قومی و اقلیت های دینی مانند مسیحیان هستند، مقابله کند. این کمیته شامل نمایندگانی از وزارتخانهها و نهادهای مختلف، از جمله ریاست پارلمان و شورای عالی قضایی میشود. ریاست این کمیته بر عهده دیا بُطروس سیوا خواهد بود که رئیس کمیسیون مستقل برای حقوق بشر است. او اخیراً یادداشتی در مورد ضرورت رسیدگی به مشکل مصادره غیر قانونی اموال مسیحیان و سایر گروههای اقلیت در کردستان عراق و همچنین لزوم حمایت از حقوق صاحبان املاک طبق قانون را، به دولت منطقه خودمختار ارائه داد.
در روزهای اخیر مطبوعات عراق محتوای نامه ای که پاپ فرانسیس به نِچیروان بارزانی، رئیس منطقه خودمختار کردستان عراق نوشته بود را منتشر کردند. در این نامه پاپ با اشاره به سفر ماه مارس خود به عراق از " استقبال گرم مردم عراق، بخصوص مردم عزیز کردستان" و شرکت بارزانی در مراسم عبادی پاپ، تشکر کرد.
http://www.fides.org/it/news/69937_ASIA_IRAQ_Il_governo_della_Regione_autonoma_istituisce_un_Comitato_per_contrastare_espropri_illegali_di_proprieta_nel_Kurdistan_iracheno
پاپ: باید برای مردم و با آنها کار کرد و ارزش های معنوی را برسمیت شناخت
سایت واتیکان نیوز
پاپ فرانسیس برای شرکت کنندگان درکنفرانس بین المللی « سیاستی ریشه در مردم» A politics Rooted in the People در لندن، طی سخنانی خطاب به سیاستمداران و جامعه ایمانی، از آنان خواست تا نسبت به فقرا بی تفاوت نباشند. وی گفت:" باید از پایین شروع کرد، با سیاستی که به عنوان خدمت تعریف شده باشد و اینکه نه فقط برای مردم بلکه با مردم نیز باشد. ریشه در ارزش ها و خود آن جامعه داشته باشد". پاپ فرانسیس در ادامه ضمن یادآوری اینکه که مردم باید در ساختن تاریخ (سرنوشت) خود مشارکت داشته و به حاشیه رانده نشوند، بر احترام نسبت به نهادهای دینی و لزوم توجه به فقرا و برسمیت شناختن اهمیت معنویت در سیاست تاکید کرد. وی در پایان بویژه از تلاش پنجاه ساله کارزار کاتولیک آمریکا در کمک به فقرا قدردانی و بر سیاستی که مبنایش برخورد برادرانه میان انسانها باشد، تصریح کرد و گفت: "سیاست باید به نحوی باشد که مسیرهای جدید را برای مردم باز کند تا آنها بتوانند خود (استعداد و توانمندیهایشان) را بروز دهند. نه فقط سیاستی (دستوری) برای مردم بلکه سیاستی همراه با مردم. در حالی که پوپولیسم بیشتر به عنوان الهامی آگاهانه و ناآگاهانه دنبال میشود و شعار دیگری دارد و آن این است" همه برای مردم ، هیچ چیز با مردم!!! و این (عملاً) پدرسالاری سیاسی است" که نتیجه اش این میشود که مردم در چشمانداز پوپولیسم قهرمانان سرنوشت خود نیستند بلکه سرانجام مدیون یا بدهکار یک ایدئولوژی میشوند. "خلاصه توصیه پاپ این است که «تعهد ساختن آینده» باید به همراه سیاستی ریشه دار در مردم باشد. وی ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس بتواند به روشن شدن این مسیر کمک کند.
https://www.vaticannews.va/it/papa/news/2021-04/papa-francesco-videomessaggio-conferenza-politica-popolo.html
پارولین: «برادری» جهانی است که می داند چطور اهداف مشترک برای خود ایجاد کند
سایت واتیکان نیوز
کاردینال پارولین نخست وزیر واتیکان در همایش مجازی "برادری، چندجانبه گرایی و صلح" شرکت و سخنرانی کرد. گفتنی است این همایش در راستای رهنمود های پاپ فرانسیس در رساله «همگی برادریم» برگزار شد و در پی آن است تا نشان دهد که مقابله با همه گیری نیازمند روابط متقابلی است که منجر به گذر از انزوا است و همراهی کشورها و نهادهای بین المللی را می طلبد. از دیگر مدعوین این نشست مجازی میتوان به نماینده دائمی مقر مقدس در سازمان ملل و نمایندگی دائمی در کمیسیون بین المللی کاتولیک برای مهاجرت ها اشاره کرد. کاردینال پارولین طی سخنانی بر اهمیت موضوع همدردی بویژه در دوران همه گیری بیماری کووید نوزده تاکید کرد و گفت: "در حقیقت، برادری ما را به سمت مجموعه قوانین مورد نیاز و فراگیر سوق می دهد. همبستگی اصل برنامه ریزی اجتماعی است و اجازه می دهد افراد محروم با دیگران برابر شوند. برادری همان چیزی است که اجازه می دهد همه افراد با افراد متفاوت برابر شوند.... در اقدام چند جانبه گرایانه، برادری به عنوان شجاعت و سخاوت تعریف میشود تا آزادانه اهداف مشترک خاص خود را تثبیت و از اجرای برخی قوانین بنیادی در سراسر جهان اطمینان حاصل کند". کاردینال پارولین در ادامه به توزیع عادلانه ثروت و امکانات میان همه کشورها، بین المللی سازی همدردی، بویژه نسبت به پناهندگان، افزایش گفتگوهایی اجتماعی در ادغام مهاجرین و پناهندگان در جامعه و ترویج حقوق بشر تاکید کرد و متذکر شد که تسلیحات ضامن صلح نیستند. وی به تشریح اهمیت «مسئولیت شخصی» و «توانایی درک احساس برادری» نسبت به دیگران پرداخت. گفتنی است در این دیدار مقامات عالی از سازمان ملل و نمایندگان متعددی از کشورهای مختلف نیز شرکت داشتند.
https://www.vaticannews.va/it/vaticano/news/2021-04/conferenza-ginevra-fratelli-tutti-multilateralismo-pace-parolin.html
کاهش کاتولیک ها در مکزیک
خبرگزاری سیر
اگر چه غیر قابل پیش بینی نبود اما طبق آمار سال 2020 که چند هفته اخیر منتشر شد درصد جمعیت کاتولیک های مکزیک (مکزیک پس از برزیل دومین کشور کاتولیک جهان است) کاهش یافته و آمار افراد بی دین افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است: در ده سال گذشته آمار کاتولیک ها نسبت به سال 2010 به میزان پنج درصد کاهش یافته و از 7/82 درصد به 7/77 درصد رسیده است.
از این کاهش نه فقط نئوانجیلیها و پنطیکاستال ها (از5/7 درصد به 2/11 درصد)، بلکه بیش از همه کسانی که "بی دین" هستند (از 7/4 درصد 1/8 درصد) سود برده اند. در مجموع، در این کشور کاتولیک ها 97 میلیون و 864.218 نفر هستند.
https://www.agensir.it/mondo/2021/04/14/diminuiscono-i-cattolici-crescono-i-senza-religione-flores-ramos-pont-universita-serve-un-nuovo-approccio-a-livello-di-pastorale-e-di-cultura/
اظهارات پدر زولنر در خصوص سوء استفاده جنسی از خردسالان
سایت خبرگزاری سیر
هشتم آوریل اولین سالگرد «روز جهانی پیشگیری، درمان و عدالت در مورد سوء استفاده جنسی خردسالان» برگزار شد. پدر زولنر عضو مرکز محافظت از کودکان در دانشگاه پاپی گریگوریان و عضو کمیسیون پاپی حفاظت از خردسالان، اقداماتی را که کلیسا در زمینه پیشگیری و مبارزه با این طاعون (سوء استفاده جنسی خردسالان) انجام می دهد، مورد ارزیابی قرار داد. براساس آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهاCenters for Disease Control and Prevention ، از هر چهار دختر یک نفر و از هر 13 پسر یک تن، در کودکی مورد آزار جنسی قرار میگیرد. پدر زولنر در این رابطه گفت: "بر اساس این دادهها، روشن است که مشکل سوء استفاده (جنسی) همه را در بر میگیرد. این مسئله در بخشهای مختلف زندگی اجتماعی، از مجموعههای دینی گرفته تا ورزشی، در مدارس و انواع جنبش های جوانان اتفاق می افتد. پدیده ای است که باید با کمک یکدیگر آن را به حاشیه راند. این نبردی است که تنها بواسطه «شبکه سازی» میتوان بر آن فائق شد. اگر به آمارهای سازمان بهداشت جهانی اعتماد داشته باشیم که میگوید تا 20٪ دختران و تا 15٪ پسران قربانی سوء استفاده جنسی در جهان هستند، واقعاً می فهمیم که پاپان (سریع) این آفت، متأسفانه بسیار بعید است. در واقع، معتقدم این مسئله ای است که به «مردم شناسی» باز میگردد و ریشه در عواطف و احساسات دارد. این یک توهم است که فکر کنیم میتوانیم این شر را در کوتاه مدت و با راه حل های آسان ریشه کن کنیم ".
https://www.agensir.it/chiesa/2021/04/09/abusi-sessuali-sui-minori-vittima-una-ragazza-su-quattro-padre-zollner-una-battaglia-che-si-puo-vincere-solo-facendo-rete/
حملات هکر ها (چینی)، واتیکان را تهدید میکنند
سایت ایل سیزموگرافو
طبق گزارش شرکت آمریکایی متخصص در زمینه امنیت سایبری «رکوردد فیوچر اینسیکت» Recorded 's Insikt ، طی چند ماه اخیر مقر مقدس مورد حملات هکرهای چینی قرار گرفته است. در 28 ژوئیه گروه آمریکایی اینسیکت Insikt در چارچوب فعالیت های نظارتی خود به واتیکان گزارش داد که با فعالیت های مشکوک مختلفی مواجه شده است. این شرکت در گزارشی طولانی در سپتامبر گذشته فاش کرد: "گروه ما یک برنامه جاسوسی سایبری که واتیکان و دیگر مجموعههای کاتولیکی را که حداقل از ماه مه تا آگوست مورد هدف خود قرار داده، شناسایی کرده است". به گفته این شرکت، پکن در پشت این حملات قرار دارد. در واقع «رِد دِلتا» RedDelta گروه تحت حمایت دولت چین است که احتمالاً برای جمع آوری اطلاعات درباره مذاکرات میان چین و واتیکان تلاش میکند.
https://ilsismografo.blogspot.com/2021/04/vaticano-gli-attacchi-hacker-che.html
تلگرام تسلیت پاپ برای مرگ شاهزاده
سایت ایل سیزموگرافو
به دنبال مرگ شاهزاده فیلیپ دوک ادینبورگ، پاپ فرانسیس پیام تسلیتی را با امضاء نخست وزیر واتیکان خطاب به ملکه الیزابت دوم ارسال کرد.
https://ilsismografo.blogspot.com/2021/04/vaticano-telegramma-del-santo-padre.html
تشریح تقسیم بندی وظایف نخست وزیری واتیکان؛ ساختاری در خدمت و پشتیبان پاپ؛ مصاحبه با کاردینال پارولین
روزنامه اُسِّرواتوره رومانو
ارگان رسمی واتیکان در مطلبی تحت عنوان (نخست وزیری) «ساختاری در خدمت و پشتیبان پاپ» به تشریح نحوه فعالیت نخست وزیری، از زبان کاردینال پارولین نخست وزیر واتیکان، پرداخت. پارولین به اوسرواتوره رومانو گفت: " نخست وزیری واتیکان مجموعه ای است که از نزدیک به پاپ، جهت تحقق رسالتش کمک میکند و ابراز عملیاتی و سریع پاپ برای انجام بسیاری از امور روزمره، عادی و خاص میباشد. به دریافت و ارسال نامههایی به زبانهای مختلف میپردازد که مربوط به پدر مقدس و اساقفه میباشند و یا در ارتباط با نمایندگان کلیسا و ادیان دیگر، مقامات سیاسی کشورهای مختلف و همه مومنین در اقصی نقاط جهان میباشد. نخست وزیری همچنین به پاپ در تنظیم و ترجمه مدارک پاپی کمک میکند و به سازماندهی سفرهای پاپی نیز میپردازد. نخست وزیری روابط دیپلماتیک با کشورها و دیگر مجموعههای حقوقی بینالمللی برای منافع کلیسا و حتی برای منافع جامعه مدنی را تسهیل میکند و به ترویج هماهنگی میان کشورها، آزادی دینی و صلح میان ملل میپردازد. این بخش به نقش کارکنان دیپلماتیک مقرمقدس، بویژه به توجه به شرایط زندگی، کاری و آموزشی دائمی آنها میپردازد و در این رابطه با آکادمیپاپی تقریب کلیسایی همکاری میکند". صفحه 2
//www.vaticannews.va/it/vaticano/news/2021-04/segreteria-di-stato-vaticano-intervista-cardinale-pietro-parolin.html