امروز سه شنبه  ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
۱۳۹۹/۱۲/۱۵- ۱۸:۳۷ - مشاهده: ۳۲۰

هفته نامه واتیکان و جهان مسیحیت (هفته سوم اسفند ماه)

مهمترین اخبار مرتبط با واتیکان و جهان مسیحیت به همراه منابع

سفر فرانسیس به عراق؛ مصاحبه با روحانی شیعی سید جواد خویی

سایت خبرگزاری سیر

سید جواد خوئی در خصوص سفر پاپ فرانسیس به عراق به خبرگزاری سیر اظهار داشت: "سفر پاپ فرانسیس به عراق فقط برای مسیحیان نیست بلکه مخصوص همه کسانی است که در همه جا برای صلح تلاش می‌کنند".

وی همچنین درباره حضور مسیحیان در خاورمیانه افزود: "زیبایی این سرزمین در تنوع ما نهفته است و ما نمی‌توانیم این مکان را بدون مسیحیان تصور کنیم. همه ما در یک قایق نشسته ایم و با چالش‌های یکسانی روبرو هستیم. امنیت مسلمانان به امنیت مسیحیان و امنیت مسیحیان به امنیت مسلمانان بستگی دارد. من هیچ شکی ندارم که آینده این منطقه نیز توام با صلح خواهد بود اما این نیاز به زمان و اراده سیاسی از طرف رهبران محلی و جامعه بین المللی دارد. بطوریکه جنگ های نیابتی صورت نگیرد و از ما به عنوان توپ توپخانه استفاده نشود".

https://www.agensir.it/mondo/2021/03/01/francesco-in-iraq-leader-sciita-sayyed-jawad-al-khoei-il-papa-non-e-solo-il-leader-dei-cristiani-cattolici-ma-un-simbolo-di-pace-per-il-mondo/

 

 

 

بسوی سفر پاپ به عراق، مصاحبه با نخست وزیر واتیکان 

روزنامه اُسرواتوره رومانو

کاردینال پیترو پارولین نخست وزیر واتیکان، در مصاحبه ای درباره مهمترین محور سفر روز جمعه پاپ به عراق گفت: "محور اصلی سفر پاپ فرانسیس این است که می خواهد پیامی‌برای آینده ارائه نماید. وضعیت‌های رنج آوری وجود دارند مانند تعقیب، آزار و شهادت. کلیسا خود نیز در وضعیت دشواری قرار دارد. گفتگوی بین ادیان به ترویج نیاز دارد اما مشکلات را می‌توان حل کرد اگر اراده و تعهد از سوی همه، برای درکنار یکدیگر قرار گرفتن و همکاری برای بازسازی وجود داشته باشد".

نخست وزیر واتیکان درباره اینکه چرا دیدار پاپ با آیت ا.. العظمی سیستانی اهمیت دارد و آیا این دیدار پایه دیگری برای ساختن پل برادری است، افزود: "بله فکر می‌کنم که قطعاً همینطور باشد. از آنجا که سیستانی یکی از شخصیت های بسیار نمادین و برجسته جهان تشیع است. همچنین با توجه به اینکه سیستانی همواره به نفع همزیستی مسالمت آمیز در عراق سخن گفته و اظهار داشته که همه گروه‌های قومی و دینی بخشی از کشور هستند. این بسیار مهم است زیرا در راستا و به مفهوم ساختن برادری میان مسیحیان و مسلمانان که باید مشخصه کشور باشد، حرکت می‌کند. بنابراین واقعاً این دیدار یک فرصت مهم است و فکر می‌کنم که قطعاً یکی از لحظات مهم سفر پاپ به عراق باشد".

کاردینال پارولین درباره مهاجرت بیش از یک میلیون مسیحی در سال‌های اخیر از عراق به دلیل  تشدید خشونتها در این کشور و اینکه سفر پاپ حامل امیدی برای تغییری در این مورد است، گفت: "قطعاً کلیسا، مسیحیان و کاتولیک ها در عراق، با علاقه بسیار در انتظار پاپ هستند. آنان مطمئناً نیاز دارند تا به انجام تمایلات مسیحی خود تشویق شوند آنهم در کشور دشواری مانند عراق. قطعاً پاپ نیز آنها را تشویق خواهد کرد تا در عراق بمانند".

پارولین درباره اینکه چگونه می‌توان پس از سال های طولانی تخریب و خشونت، ثبات، گفتگو و همزیستی را ایجاد کرد، اظهار داشت: "این یک چالش بزرگ است، یک چالش بزرگ که طبیعتاً دولت و همه جامعه در تلاش برای پاسخ دادن به آن هستند. برگردیم به آنچه می‌گفتیم، یعنی رفتن به سوی وحدت. باید مردم عراق در کنار هم قرار گرفته و همکاری کنند. برای در کنار هم قرار گرفتن، برای همکاری، برای ساختن این وحدت، قطعاً به عفو و آشتی نیاز است. لازم است گذشته را پشت سر گذاشت، با نگاه نو و مثبت به آینده. سپس همزمان باید اقدامات دیگری را نیز صورت داد، برای مثال، علیه فرقه گرایی که متاسفانه هنوز تعیین کننده و مشخصه گروه‌های زیادی از جامعه است. بایستی علیه فساد اداری، نابرابری و تبعیض اقداماتی صورت بگیرد تا هرکس بتواند در جایگاه خود قرار گرفته و احساس کند شهروند عراق است، با حقوق، وظایف و تعهد برابر و مسئولیت سهیم شدن برای ساختن کشور".

https://www.osservatoreromano.va/it/news/2021-03/quo-050/francesco-porta-la-speranza-br-del-dialogo-e-della-ricostruzione.html

 

سفر پاپ به عراق نشانه عشق شدید پاپ به مسیحیان                                

وب سایت واتیکان نیوز (رادیو واتیکان)

در حالی که فقط چند روز به سفر چهار روزه پاپ فرانسیس به بغداد باقی مانده، ماتئو برونی رئیس دفتر مطبوعاتی واتیکان، به تشریح این سفر به عنوان نخستین سفر یک پاپ به این سرزمین پرداخت.

غنای  دینی عراق

رئیس دفتر مطبوعاتی واتیکان، عراق را مهد تمدن و موزائیکی متنوع (از اقوام و ادیان) توصیف کرد و از سرمایه این سرزمین صحبت کرد که گروه‌های دینی بسیاری در آن سکونت دارند. وی علاوه بر مسیحیان از حضور بسیار کهن زرتشتیان، بهائیان و ایزدی‌ها صحبت کرد. طبیعتاً در کنار همه این‌ها، پیروان دین اسلام قرار دارند که سنی‌ها بین 32 تا 37 درصد و شیعیان بین 60 تا 65 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

وی گفت:" سفر به عراق نشانه عشق شدید پاپ فرانسیس به مسیحیان منطقه است. این سی و سومین سفر بین المللی پاپ است که خود او در ژوئن 2019 از آن صحبت کرد. سفر پاپ سه دلیل دارد. دلیل اول، بدون شک، توجه به مسیحیان در عراق و در منطقه. دلیل دوم، مربوط می‌شود به روحیه محکم اشتراک و گفتگو میان ادیان مختلف که بخصوص در ششم مارس و در دیدار بین ادیانی و در اور نشان داده خواهد شد، جایی که پاپ برای جستجوی برادری به آنجا خواهد رفت و برادر همه می‌شود. دلیل سوم، دیدار با عراق، با سرزمینی که در سال‌های اخیر رنج بسیار برده است و نمی‌توان آن را بدون صحبت کردن از همسایگانش، مانند سوریه که هنوز در جنگ طولانی قرار دارد، ایران و ترکیه، توصیف کرد. یک منطقه کامل که در آن هر قطعه ای به قطعه دیگر متصل است".

به گفته برونی در سفر به عراق، پاپ فرانسیس را کاردینال لئوناردو ساندری رئیس مجمع کلیساهای شرق، کاردینال فردیناندو فیلونی سفیر اسبق واتیکان در عراق (و رئیس سابق مجمع تنصیر ملل)، کاردینال پارولین نخست وزیر، مونسینیور گالاگر وزیر امور خارجه واتیکان و کاردینال گیسو رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان، همراهی می‌کنند.

https://www.vaticannews.va/it/papa/news/2021-03/iraq-papa-francesco-cristiani-viaggio.html

 

پیام پاپ فرانسیس خطاب به مردم عراق

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، که قرار است فردا طی سفری وارد عراق شود، پیامی تصویری خطاب به مردم عراق قرائت کرد.

در این پیام آمده است: "برادران و خواهران عزیز عراقی، سلام بر شما، بالاخره و طی روزهای نزدیک بین شما خواهم بود امیدوارم شما را ملاقات کنم، چهره تان را ببینم و به دیدن سرزمینتان بیایم که مهدی تمدن اصیل و شگفت آور است". پاپ گفت: "من به نزد شما می آیم تا از خداوند، پس از سال ها جنگ و تروریسم درخواست مغفرت و صلح کنم و از خداوند دلجویی و شفای زخم ها را طلب کنم، با اشتیاق به صلح نزد شما می آیم تا تکرار کنم: «شما همه برادر هستید» (متی 23 ، 8) بله".

رهبر کاتولیک های جهان خطاب به مردم عراق بیان کرد: "من به نزد شما با اشتیاق به صلح می آیم و برای برادری تلاش می‌کنم و تمایل دارم با یکدیگر و زیر پرچم پدرمان ابراهیم که مسلمانان، یهودیان و مسیحیان را در یک خانواده جمع می‌کند، دست به دعا برداریم و با هم و با سایر برادران و خواهران از سایر سنت های دینی دیگر نیز حرکت کنیم". پاپ در ادامه تصریح کرد: "ای برادران و خواهران عزیز مسیحی که شاهد ایمانتان به حضرت عیسی در دل سختی‌های طاقت فرسا بودید، بی‌صبرانه مشتاق دیدار شما هستم؛ خوشبختم که از کلیسایی که با شهادت خاص و متمایز شده است دیدن کنم، تشکر از شهادت شما، امید است شهدای بسیار ما را در مقاومت در نیروی محبت فروتنانه کمک کنند. هنوز تصاویر خانه‌های ویران و کلیساهای هتک حرمت شده در چشمانتان است و زخم فراق عزیزان و دوری از منازلتان در دلهای شما قرار دارد".

وی افزود: "دوست دارم آغوش مهربان کلیسا را که به شما و خاورمیانه رنج کشیده نزدیک است برایتان بیاورم و شما را به حرکت رو به جلو تشویق کنم. قطعاً اجازه نخواهیم داد رنج وحشتناکی که شما تحمل کردید و من را بسیار آزرد، پیروز شود. در برابر شر تسلیم نمی‌شویم چرا که منابع اصیل حکمت در سرزمین شما، ما را به آن سو می‌برد تا راهی دیگر برگزینیم و مانند ابراهیم (ع) عمل کنیم که هر چرا که کنار گذاشت، امید خود را هرگز از دست نداد (را. روم 4، 18) بلکه به خدا اعتماد کرد و پدر نسلی شد که تعدادش معادل تعداد ستارگان است".

پاپ فرانسیس اظهار داشت: "ای برادران و خواهران عزیز، باید به ستارگان بنگریم و در آن، آنچه را که خداوند به ما وعده داده است بینیم. برادران و خواهران عزیز من طی این سال ها بسیار به شما فکر کردم به شمایی که رنج هایی بسیاری کشیدید اما دلسرد نشدید به شما مسیحیان و مسلمانان فکر کردم، به شما ملت همانند ملت ایزدی به ایزدیانی که بسیار بسیار رنج کشیدند فکر کردم، همه ما برادریم همه ما". پاپ گفت: "اکنون با امید به سرزمین مبارک و مجروح شما می آیم، از میان شما در نینوا انعکاس پیشگویی یونس نبی برخواست و مانع از ویرانی شهر شد و امید جدیدی را که همان امید به خداست به همراه آورد. پس این امید که به ما شجاعت برای بازسازی و شروع مجدد را می‌دهد، باید ما را فرابگیرد. در دوره سخت کرونا نیز باید به یکدیگر کمک و پیوندهای برادری را محکم کنیم و با یکدیگر آینده ای که صلح بر آن حاکم است بسازیم. باهم، با برادران و خواهران از سنت های دینی مختلف".

پاپ فرانسیس در پایان اشاره کرد: "از میان شما پیش از هزاران سال گذشته، حضرت ابراهیم مسیر خود را آغاز کرد و ما امروز باید با همان روح آن مسیر را ادامه دهیم و مسیر صلح را باهم طی کنیم، بنابراین من برای همه شما سلامت و برکت خداوند را مسئلت دارم و از همه شما می خواهم به ابراهیم (ع) اقتدا کنید، یعنی با امید گام بردارید و از نگاه به ستارگان باز نایستید و از همه شما می خواهم من را در دعایتان همراه کنید و از شما تشکر می‌کنم".

 

پاپ فرانسیس برای سفرش به عراق و پایان خشونت ها در میانمار، ملتمس دعا شد

روزنامه  اُسِّرواتوره رومانو

پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم مذهبی چهارشنبه‌ها در کتابخانه رسولی واتیکان، بر اهمیت دعا، تثلیث و عشق سرشار خداوند بویژه نسبت به بشر تاکید کرد و گفت: "تثلیث، این دروازه اسرار را باز کرده است که همان عشق به پدر، پسر و روح القدس است". وی همچنین در ادامه، خواستار افزایش گفتگوها بمنظور برقراری آشتی ملی در میانمار شد و درباره سفر پیش روی خود به عراق گفت: "پس فردا، اگر خدا بخواهد برای زیارت سه روزه عازم عراق می‌شوم. مدت ها است که می خواستم با افرادی که این همه رنج کشیده اند دیدار کنم. برای دیدار با آن کلیسای شهید در سرزمین ابراهیم. ما و دیگر رهبران دینی نیز، گام دیگری را رو به جلو در برادری مومنان برمی‌داریم. از شما می خواهم که این سفر رسولی‌ام را با دعا همراهی کنید تا به بهترین شکل ممکن انجام شود و ثمرات دلخواه را به بار آورد. مردم عراق در انتظار ما هستند. منتظر سنت ژان پل دوم بودند که از رفتنش ممانعت شد. نمی‌توان برای بار دوم مردم را ناامید کرد. دعا کنیم این سفر به خوبی انجام شود". صفحه 1،8

گفتنی است به گزارش خبرگزاری آسکا نیوز(Aska News)، در کنار نظامیان عراقی و محافظان واتیکانی بمنظور تامین امنیت پاپ فرانسیس در سفر به عراق، نیروهای ائتلاف ناتو نیز حضور خواهند داشت.

https://www.askanews.it/esteri/2021/03/03/papa-in-iraq-anche-la-nato-in-campo-per-visita-ad-alto-rischio-pn_20210303_00144/

 

اظهارات کاردینال فیلونی در خصوص سفر پاپ فرانسیس به عراق

سایت ایل مساجرو

در آستانه سفر پاپ فرانسیس به عراق کاردینال فیلونی در مصاحبه‌ای بر این موضوع تاکید کرد که جنگی که در سال 2003 میلادی علیه صدام حسین صورت گرفت، بر پایه فریب و دروغ بوده و هیچگونه تسلیحات بیولوژیکی وجود خارجی نداشت. وی در سخنان خود به تلاش پاپ ژان پل دوم برای جلوگیری از جنگ در عراق با اعزام نمایندگانی از سوی واتیکان نزد صدام و بوش و همچنین حضور خود در عراق حین بمباران‌ها در سال 2003 میلادی اشاره کرد و افزود: " به یاد دارم یکی از اولین موشک ها به سیستم مخابراتی (سفارت واتیکان در بغداد) برخورد کرد و ارتباطات قطع شد. هر روز صبح با خودرو مونسینیور دواردونی، دستیار پاتریارک نشینی (بغداد)، در محله‌ها می‌گشتیم تا بفهمیم بمب ها کجا افتاده است و آیا افراد مومن (مسیحی) یا کشیش ها زخمی یا کشته شده اند؟ هر روز با واقعیت ها روبرو می‌شدیم. درب کلیساها و حوزه‌های علمیه برای پذیرش  مردم  جهت درامان ماندن از بمباران‌ها باز بودند. دو موشک نیز در نزدیکی سفارت (واتیکان) اصابت کرد. پس از جنگ نیز یک اتومبیل حامل بمب در نزدیکی سفارت  گذاشته شد. ما با پرچم خود، مرکز و مرجعی (جهت کمک و برای در امان ماندن) بودیم ".

https://www.ilmessaggero.it/vaticano/usa_biden_iraq_papa_francesco_fernando_filoni_cardinale_cristiani_isis_yazidi_vaticano-5806619.html

 

اظهارات کاردینال ساکو در خصوص سفر پاپ فرانسیس به عراق

 سایت خبرگزاری سیر

چند روز بیشتر به سفر پاپ فرانسیس به عراق باقی نمانده است و در این بین خبرگزاری سیر مصاحبه‌ای را با کاردینال ساکو پاتریارک کاتولیک عراق انجام داد. وی در بخشی از صحبت های خود این موضوع را متذکر شد که پاپ فرانسیس جهت محافظت از مسیحیان عراق به عنوان رئیس ارتش به این کشور سفر نخواهد کرد بلکه ایجاد امید هدف اصلی این سفر است. ساکو افزود:"او برای دفاع و محافظت از مسیحیان نخواهد آمد. پاپ رئیس ارتش نیست. پاپ فرانسیس مسیحیان را تشویق می‌کند، به آنها امید می دهد و امیدوار است که به آنها کمک کند تا استقامت داشته باشند، امیدوار باشند و همچنین با دیگر شهروندان همکاری کنند. پاپ مانند سایر افراد برای تغذیه فرقه گرایی نخواهد آمد. او برای همه عراقی‌ها می آید، نه فقط برای مسیحیان. او می داند که همه آسیب دیده اند، نه فقط مسیحیان. او به عنوان یک کشیش ، مسیحیان را تشویق می‌کند که (در عراق) بمانند، امیدوار باشند و اعتماد خود را با دیگران بازسازی کنند. من حتی با فرمول (نظر) کسانی که تکرار می‌کنند پاپ به عراق می آید تا نسل کشی مسیحیان را متوقف کند، موافق نیستم. اگر نسل کشی صورت می‌گیرد، شامل همه است. هرچند تعداد مسیحیان و حتی ایزدی‌ها زیاد بود اما شیعیان و سنی‌ها قربانیان بیشتری دادند. ما نباید مسیحیان را از دیگران و رنجهای آنان را از رنج دیگران جدا کنیم زیرا از این طریق ذهنیت فرقه ای تغذیه می‌شود. از طرف دیگر پاپ در مورد برادری انسانی و همچنین برادری معنوی صحبت خواهد کرد. کسانی که اصطلاح نسل کشی را مطرح می‌کنند، اغلب این کار را می‌کنند تا اهداف دیگر،یعنی  اهداف سیاسی خود را دنبال کنند ".

https://www.agensir.it/quotidiano/2021/3/3/papa-in-iraq-card-sako-patriarca-non-viene-a-difendere-i-cristiani-i-martiri-sono-la-nostra-gloria/

 

سفر پاپ به عراق یک سفر زیارتی است اما یک رویداد کاملاً سیاسی نیز تلقی می‌شود

سایت ایل فاتو کوآتیدیانو

پرواز به عراق یک سفر زیارتی مذهبی و در عین حال یک رویداد کاملاً سیاسی است. این مأموریت در مسیر ژان پل دوم قرار دارد که می خواست از سرزمین ابراهیم به مناسبت گرامیداشت سال 2000 میلادی دیدار کند اما مهمتر از همه مخالفت سرسختانه او با جنگ علیه عراق بود که توسط جورج دبلیو بوش و در اتحاد با تونی بلر به راه انداخته شد. اگر امروز یک پاپ رُمی می‌تواند آشکارا خود را در عراق نشان دهد و با همه گروه‌های قومی و جریان‌های مذهبی و ملی صحبت کند، به این دلیل است که کارول ووتیوا (ژان پل دوم) در سال 2003 میلادی، بطور جدی با تجاوزات بوش که براساس ادعای دروغین زردادخانه سلاح های کشتار جمعی صدام حسین صورت گرفت، مخالفت کرد. پاپ لهستانی دیپلماسی واتیکان را در سراسر جهان بسیج کرد، کلیساهای اصلی را در اطراف خود جمع کرد و اقداماتی را انجام داد تا اطمینان حاصل کند که کشورهای کاتولیک مانند مکزیک و شیلی با تشکیل یک اکثریت در شورای امنیت سازمان ملل، از مداخله نظامی‌بوش (به عراق) جلوگیری کنند.

در همین راستا ، پاپ آرژانتینی (فرانسیس) با قدرت و خلاقیت خود پیش رفت. کارول ووتیوا (ژان پل دوم) گفته بود اسلام نباید در قرن21 به عنوان "دشمن" اصلی معرفی شود و پاپ فرانسیس نیز پیمان برادری مسیحیت و اسلام را با امام بزرگ الازهر به عنوان مرکز معنوی اهل سنت امضا ءکرد، با رئیس جمهور و متکلم شیعه ایرانی (دکتر) روحانی ارتباط برقرار کرد و روز شنبه با رهبر شیعه السیستانی نیز دیدار خواهد کرد.

در یکی از بزرگترین کانونهای بحران بین المللی ، فرانسیس با این پیام (به عراق) می رود که خدا پدر همه است و باید از همه فرزندان خدا، خواه اکثریت باشند و یا اقلیت، سنی یا شیعه، یهودی، مسیحی، ایزدی و پیروان دیگر، باید محافظت کرد و به همه آنان احترام گذاشت.

حضور فرانسیس در کشور در آتش سوخته عراق، همچنین قصه گسترش دموکراسی غربی است که باعث غم و اندوه و ویرانی شد. تفکری که دولت سکولار (صدام حسین) را نابود کرد و  به تروریسم و بنیادگرایی دامن زد. جنگ‌های داخلی، حملات خونین و بحران‌های اقتصادی از دیگر اثرات آن تفکر بود. این یک هشدار برای ایالات متحده و سیاستمداران راستگرای اسرائیلی است که دیروز برای بوش درآتش جنگ دمیدند تا ماجراجویی نظامی خود را در عراق آغاز کند و امروز بی وقفه بر طبل جنگ با ایران می‌کوبند.

پاپ فرانسیس یک سال پس از انتخاب شدنش، در بازگشت از سفر به کره جنوبی تأکید کرد: "ما باید حافظه داشته باشیم! چند بار به بهانه «متوقف ساختن ظالم متجاوز»، ابرقدرت ها مردم را تسلیم کرده و جنگ و سلطه واقعی را به راه انداخته اند! یک کشور به تنهایی نمی‌تواند قضاوت کند و تصمیم بگیرد ... . تصمیم گیری در این موارد به نظر سازمان ملل متحد بستگی دارد". دقیقاً در آمریکا، و در زمان حضور در سازمان ملل در سال 2015 میلادی، پاپ گفت: " شواهد آشکاری درباره عواقب منفی مداخلات سیاسی و نظامی ناهماهنگ در میان اعضای جامعه جهانی وجود دارد". به عبارت دیگر ، یک جانبه گرایی شکست خورده است. همانطور که در افغانستان نیز مانند عراق شکست خورده است. از این نظر، یکی از اهداف این سفر تشویق دولت بایدن برای ازسرگیری سیاست چندجانبه گرایی برای دستیابی به راه حل های صلح آمیز است ، بدون آنکه خود را در جنگ سرد جدیدی  قرار دهد. این برای روابط غرب و چین هم بسیار مهم است. این امر بطور خاص باید در مورد خاورمیانه و برای از سرگیری گفتگو میان واشنگتن و تهران اعمال  شود. مقرمقدس نیز می‌تواند به توازن منطقه ای و صلح میان افراد، با عدم حمایت از فشارهای برتری جویانهِ محور جدید اسرائیل و عربستان کمک کند. پاپ آرژانتینی در سپتامبر 2015 در کنگره ایالات متحده هشدار داد که ما باید مراقب "هر نوع قطب بندی" باشیم که جهان را به دو بخش تقسیم می‌کند؛ خوب یا بد ، عادل و گناهکار ... چه در سیاست داخلی و چه در سیاست خارجی.

https://www.ilfattoquotidiano.it/2021/03/04/il-viaggio-del-papa-in-iraq-e-un-pellegrinaggio-ma-anche-un-evento-altamente-politico/6120887/

 

سفر پاپ به عراق، گامی‌بسوی شیعیان؛ این چنین فرانسیس گفتگو را تقویت می‌کند

سایت ایل کوریره دلاسرا

این سایت سفر پاپ فرانسیس به عراق را حقیقتی دیگر در خصوص ارتباط میان مسلمانان و کاتولیک‌ها خواند و تلویحاً یکی از دلایل تشکیل شورای دوم واتیکان را حضور هر چه پررنگتر «جهان اسلام» در عرصه بین المللی خواند. آندره‌آ ریکاردی نویسنده مقاله، بازگشت امام خمینی (ره) در سال 1357 هجری شمسی (1979 میلادی) به ایران را آغاز دوران ترویج «الهیات آزادی بخش از نوع اسلامی» خواند و معتقد است در پاسخ، دامنه فعالیتهای دینی اسلام سنتی بویژه توسط روحانیون افراطی عربستان سعودی تعلیم یافته در مدارس وهابی، پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، افزایش یافت. وی در مجموع «رشد و نمو الهیات آزادی بخش از نوع اسلامی» را  یکی از عوامل مهم در راه‌اندازی ابتکار پاپ ژان پل دوم تحت عنوان «دیداری برای نیایش بین ادیان در سال 1986 میلادی در شهر آسیزی» خواند که در آن از مسلمانان به عنوان یکی از ادیان دعوت شده بود. نویسنده معتقد است تا 11 فوریه سال 2001 (نامگذاری سال گفتگوی تمدنها)، مجموعاً حقیقت روابط میان مسیحیت غرب با اسلام، براساس نظریه‌هانتینگتون بیشتر از نوع درگیری میان تمدن‌ها بجای گفتگو بود.

https://www.corriere.it/esteri/21_marzo_04/viaggio-papa-iraq-passo-avanti-gli-sciiti-cosi-francesco-fortifica-dialogo-e5d43ec6-7d21-11eb-a8b8-332e1131cc2c.shtml#

 

 

مصاحبه با پاتریارک یونان سوم رهبر کلیسای سریانی کاتولیک

سایت خبرگزاری سیر

به مناسبت سفر پاپ فرانسیس به کشور عراق، این خبرگزاری مصاحبه ای را با پاتریارک اینیاس یوسف یونان سوم، رهبر کلیسایی سریانی کاتولیک عراق انجام داد. وی ضمن ابراز خوشحالی از سفر پاپ فرانسیس گفت: "سفر پاپ برای کشوری که از او استقبال می‌کند ، برای مسیحیان محل و کلیسای جهانی یک رویداد بسیار مهم است. امید این است که حضور پاپ موجب آرامش مسیحیان عراقی شود که این همه رنج کشیده اند و در سه دهه گذشته تعداد آنها بواسطه درگیریهای فرقه‌ای، افراطگرایی اسلامی و هرج و مرج ناشی از بی ثباتی سیاسی، به میزان چشمگیری یعنی 60 درصد کاهش یافته است. "

پارتریارک یونان سوم در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا همان نتایجی را که از دیدار پاپ با الطیب شیخ الازهر، از جمله با امضای سند برادری خصوصاً حاصل شد، باید از دیدار پاپ با آیت ا... العظمی سیستانی انتظار داشت، گفت: " نباید فراموش کرد که اسلام دین و سیاست را از هم جدا نمی‌کند. بیانیه‌ها (مانند سند برادری انسانی) را می‌توان راهی برای تأیید مجدد این نکته دانست که اسلام دینی است که برای همه باز است اما هنوز مسیری طولانی در پیش است. برای تکمیل موضوع، تحمل واقعی در برابر سایر افراد به اصطلاح غیر مومن ضروری است، باید  برادرانه زندگی کرد. اعلامیه کافی نیست!".پاتریارک یونان سوم در پایان بزرگترین چالش پیشروی کلیسای کاتولیک عراق را «قانع کردن جوانان کاتولیک عراقی برای ماندن در این کشور و مهاجرت نکردن» خواند.

گفتنی است نامبرده پذیرای پاپ فرانسیس در کلیسای سیده النجاه در شهر بغداد خواهد بود.  

https://www.agensir.it/mondo/2021/03/04/papa-in-iraq-younan-iii-patriarca-siro-cattolico-messaggero-di-pace-e-riconciliazione-in-un-paese-segnato-dal-settarismo/

 

مصاحبه با راتزینگر(بندیکت شانزدهم)

سایت ایل کوریره دلا سرا

به مناسبت سالگرد استعفای پاپ بندیکت شانزدهم در 28 فوریه سال 2013 میلادی، مصاحبه ای توسط ماسیمو فرانکو خبرنگار این روزنامه با بندیکت شانزدهم صورت گرفت. راتزینگر در این مصاحبه به انتخاب درست و آرامش وجدان خود در رابطه با استعفایش اشاره و بر این موضوع تاکید کرد که فقط یک پاپ وجود دارد. در پاسخ به سوال خبرنگار در رابطه با سفر پیش روی پاپ فرانسیس به عراق ضمن اشاره به شرایط شیوع بیماری کووید 19 و بی ثباتی در عراق، این اقدام را بسیار مهم خواند. راتزینگر، ماریو دراگی نخست وزیر جدید ایتالیا را فردی خواند که در آلمان نیز بسیار مورد توجه است و ابراز امیدواری کرد وی بتواند بحران این کشور را به بهترین نحو مدیریت و حل کند. پاپ بازنشسته در خصوص بایدن نیز گفت:" درست است  او کاتولیکی عامل و شخصاً مخالف سقط جنین است اما به عنوان رئیس جمهور تمایل دارد خود را در چارچوب خطوط حزب دموکرات نگه دارد. البته در مورد رویکرد وی نسبت به موضوع  جنسیت gender  ما هنوز کاملا ًمتوجه مواضعش نشده ایم؟ "

https://www.corriere.it/cronache/21_marzo_01/intervista-ratzinger-non-ci-sono-due-papi-rinuncia-8-anni-fa-credo-aver-fatto-bene-07a0ce58-7a01-11eb-b9cd-5eae78a2031e.shtml

 

پیام پاپ فرانسیس به مناسبت رونمایی از ترجمه روسی رساله "همگی برادریم"

پاپ فرانسیس به مناسبت رونمایی از ترجمه روسی رساله جامع "همگی برادریم" که توسط مجمع بین المللی مسلمانان  Muslim International Forumانجام شده، پیامی را به شرح ذیل ارسال کرد: "خواهران و برادران عزیز ، من از این خبر  که رساله همگی برادریم بزبان روسی ترجمه شده و در مسکو در مرکز فرهنگی پوکرووسکی ووروتا "Pokrovskie vorota" رونمایی می‌شود، به عنوان یک سورپرایز زیبا و شاد استقبال می‌کنم. بنابراین (رساله همگی برادریم) در اختیار تعداد زیادی از مردان و زنان با حسن نیت قرار می‌گیرد که تمایل دارند آن را مطالعه کنند. من همچنین از این واقعیت که این مجمع بین المللی مسلمان این ترجمه روسی را انجام داد و ویرایش کرد، خوشحال شدم و تحت تأثیر قرار گرفتم. فکر می‌کنم که تأمل و گفتگو در مورد این رساله نه تنها برای فدراسیون روسیه بعنوان جایی که گفتگو بین مسیحیان و مسلمانان در حال رشد است بلکه برای کل خانواده بشریت می‌تواند کمک شایانی باشد. در حقیقت در دنیای جهانی شده و بهم پیوسته ای که در آن زندگی می‌کنیم، حرکتی که در یک گوشه انجام می‌شود، در هر قسمت دیگر نیز بازتاب دارد. علاوه بر این، من اطمینان دارم که بحث آزاد و صمیمانه در مورد موضوعات (رساله) همگی برادریم، می‌تواند گفتگو میان مذاهب را با یکدیگر تقویت کند. در حقیقت، موضوع برادری، از حقیقت برسمیت شناختن یک پدر ناشی می‌شود و اگر همه ما فرزندان یک پدریم پس می‌توانیم خود را برادر بنامیم و بیش از هر چیز به همین ترتیب زندگی کنیم. ضمن سپاسگزاری، برای همه شما آرزو می‌کنم که مطالعه مثمر ثمری در مورد این متن (رساله) داشته باشید و بتوانید از آن در زندگی شخصی و اجتماعی خود بهره مند شوید".

واتیکان ، 17 فوریه 2021 ، مصادف با اولین روز ایام روزه مسیحیان ؛ فرانسیس

*گفتنی است که این اثر در مرکز فرهنگی پوکرووسکی وروتا Pokrovski Vorota در تاریخ 3 مارس(روز گذشته) رونمایی شد.  صفحه 8

 

دوربینی که می‌شنود؛ نامزدی «شبانه» در اسکار

روزنامه  اُسِّرواتوره رومانو

ارگان رسمی واتیکان از نامزدی اثر مستند ساز ایتالیایی، جان فرانکو رُزی Gian Franco Rosi تحت عنوان «شبانه» Notturno در بخش  فیلم و مستند اسکار خبر داد. این اثر که حاصل سه سال تلاش شبانه روزی است، در رابطه با جنگ است و در عراق، منطقه کردستان، سوریه و لبنان فیلمبرداری شده است. این روزنامه معتقد است، این اثر در راستای خواسته پاپ فرانسیس مبنی بر اهمیت حضور خبرنگاران در مناطق بحرانی و دورافتاده و رساندن فریاد آن مردم به جهانیان می‌باشد که در پنجاه و پنجمین سالروز جهانی ارتباطات نیز به آن اشاره کرده بود. گفتنی است، در بخشی از این مستند به شهادت سردار سلیمانی توسط آمریکا نیز اشاره شده است.    صفحه 4

 

رئیس جمهور السیسی شورای اوقاف کلیسای کاتولیک را راه اندازی کرد

سایت خبرگزاری فیدس

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر طی فرمانی «شورای متولی اداره اوقاف کلیسای کاتولیک در مصر» را تأسیس کرد. این فرمان ریاست جمهوری در تاریخ 27 فوریه سال جاری  صادر و در روزنامه رسمی این کشور منتشر شد. همچنین بواسطه این فرمان، «هیئت مدیره سازمان اوقاف جامعه مسیحیان انجیلی در مصر» نیز تأسیس شد. این دو نهاد بطور رسمی‌بواسطه قانون شماره 190 مورخ سال 2020 میلادی تاسیس شدند. بنابر فرمان جدید رئیس جمهور مصر، ابراهیم ایساک سیدراک، پاتریارک کاتولیک آیین قبطی برای مدت چهار سال در راس هیئت مدیره این نهاد قرار گرفت. علاوه بر نامبرده، یازده عضو دیگر شامل اسقف، کشیش و مومنین غیرروحانی مرد و زن وابسته به کلیساهای کاتولیک مصر می‌باشند.

http://www.fides.org/it/news/69697-AFRICA_EGITTO_Il_Presidente_al_Sisi_rende_operativo_l_organismo_per_le_dotazioni_della_Chiesa_cattolica

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما